Доступність посилання

ТОП новини

Китайська поліція відкрила вогонь по тибетських демонстрантах


Щонайменше одна людина загинула в Китаї, коли поліція відкрила вогонь по тибетцях-демонстрантах, які вимагали більшої релігійної свободи і викорінення корупції в країні, у повіті Лухо Ґардзе-Тибетського автономного округу провінції Сичуань у центральній частині країни. За даними тибетських емігрантських організацій, убито трьох маніфестантів. Радіо Вільна Азія повідомляє про шістьох загиблих.

Згідно з інформацією китайського державного агентства «Сіньхуа», загинув один маніфестант і поранені п'ятеро поліцейських, про стрілянину по демонстрантах не повідомляється.

Ще одна демонстрація тибетців пройшла в Нґава-Тибетсько-Цянському автономному окрузі, відомому також за китайською назвою Аба, тієї ж провінції, але подробиці невідомі.

Від березня минулого року в Китаї не менш як 16 тибетців вчинили самоспалення. Таким чином тибетці протестують проти залежності Тибету від Китаю, репресивної політики китайської влади. Пекін відкидає такі звинувачення.

Духовний лідер Тибету Далай-лама заявляв раніше, що через проведення китайською владою політики «культурного геноциду» люди впадають у відчай. Мешканці Тибету бажають законної і реальної автономії, угоди, яка б дозволила їм жити в межах території Китайської Народної Республіки. Тибет був анексований Китаєм у 1959 році.
XS
SM
MD
LG