Доступність посилання

ТОП новини

Влада Ізраїлю арештувала трьох депутатів палестинського парламенту


За останню добу влада Ізраїлю заарештувала трьох депутатів палестинського парламенту, що представляють ісламістський рух «Хамас».

Ізраїльська поліція арештувала сьогодні на Західнму березі Йордану члена палестинського парламенту від угруповання «Хамас» Абдель-Джаббара Фукагу. У лютому минулого року він вийшов з в'язниці, де відбував покарання.

Учора арештували ще двох членів членів парламенту, пов’язаних із «Хамасом», які півтора року користувалися притулком на території комплексу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Східному Єрусалимі.

Халід Абу Арафа і Мухаммад Тотах звернулися за притулком у Червоний Хрест у 2010 році, коли втратили право перебувати на території Ізраїлю. Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю позбавило їх тоді ізраїльського громадянства через їхню участь у «терористичній організації», за яку Ізраїль має «Хамас», повідомив Радіо Свобода прес-секретар поліції країни Алекс Кагальський.

«Хамас» («Ісламський рух опору») – палестинський фундаменталістський ісламістський рух. Внаслідок його діяльності, яка включає тактику атак на мирне ізраїльське населення, рух розглядається більшістю розвинених країн світу як терористична організація. «Хамас», який нині контролює владу в Смузі Гази, також не визнає права Ізраїлю на існування.
XS
SM
MD
LG