Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина застерігає Ірак від міжконфесійного конфлікту


Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган попередив владу сусіднього Іраку, що Туреччина не буде мовчати, якщо іракці почнуть широкомасштабний міжконфесійний конфлікт.

Ердоган у коментарі на телеьаченні у вівторок сказав: «Ті, що стоять, склавши руки, і спостерігають, як брати масово вбивають один одного, є співучасниками вбивства».

Він також назвав «дуже бридкими і невдалими» звинувачення прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі про те, що Туреччина втручається у внутрішні справи Іраку.

Іракський уряд у неділю заявив, що Туреччина, Іран і низка неназваних арабських країн намагалися втрутитися у кризу в відносинах між іракськими шиїтськими і сунітськими політиками.

Це сталося після того, як раніше міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу скритикував внутрішню політику Іраку, заявивши, що події в цій сусідній країні свідчать про те, що стабільність там перебуває під загрозою.

Ірак опинився у політичній кризі, пов’язаній з конфліктом між урядом, більшість у якому складають шиїти, і сунітськими політичними силами.

Внутрішні тертя помітно активізувалися після завершення наприкінці минулого року американських військ з Іраку.
XS
SM
MD
LG