Доступність посилання

ТОП новини

Сирна війна закінчилася? (Огляд преси)


Київ – Російський «Росспоживнагляд» знову обурюється якістю українських сирів. Однак чиновники з обох країн переконують, що російсько-українська сирна війна закінчилася, а учасники ринку вважають, що претензія – лише останнє її відлуння. Про це розповідають «Економічні відомості» у статті «Сирна голова з плечей».

Упродовж року уряд планує перевести всі українські котельні з дорогого російського газу на власне вугілля. Однак експерти «Ізвестій» в Україні» сумніваються, що у такий спосіб можна заощадити. До того ж вони переконують, що спалювання вугілля може закінчитися екологічною катастрофою. Заголовок публікації – «Топити по-чорному».

Сьогодні Україна на останньому місці в Європі за кількістю книжок на душу населення. Упродовж року видається менше, ніж одна на людину. Причому це разом із підручниками, які не є загальнодоступними. Від Польщі й Росії Україна відстає у споживанні книжки у п’ять разів. Від Німеччини, Англії, Франції – у сім-дев’ять. Як переконує експерт «Газети по-українськи», держава фактично кинула галузь напризволяще. На підручники виділяють третину необхідного. Крім того, у країну зайшли мережі, які мають іноземний капітал і не зацікавлені в популяризації української книжки. Докладніше йдеться у статті «Книжку викреслили із пріоритетів держави».

Якби школярам запропонувати обирати додаткові предмети для навчання, то найбільше школярів відвідували б предмет «основи психології» (54%), а також автосправу (36%) та правознавство (32%). Такі дані результатів соцопитувань школярів наводить газета «Україна молода». А от християнська етика, про впровадження якої в шкільну програму дискутують уже не перший рік, посіла в списку бажаних предметів останнє місце, набравши лише 7%. Це, на думку журналістів, свідчить про те, що школярі хочуть отримувати у першу чергу практичні знання, які згодяться у подальшому житті.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG