Доступність посилання

ТОП новини

Обама пропонує збільшити податки для найбагатших американців


Президент США Барак Обама звернувся зі щорічним посланням «Про становище країни», в якому засудив економічну нерівність і пообіцяв вжити заходів для відновлення економіки. Обама запропонував збільшити податки для багатих американців, доходи яких перевищують мільйон доларів на рік.

«Мільйони американців не мають роботи або протягом тривалого часу не отримують збільшення доходів. Їхня реальна зарплата скорочується, водночас витрати зростають. Тому мій головний пріоритет – упевнитися, що ми конкурентоспроможні, зростаємо і створюємо робочі місця. Саме це є головним змістом послання «Про становище країни», – наголосив президент США.

Говорячи про міжнародну ситуацію, Обама привітав загибель лівійського диктатора Муамара Каддафі і попередив президента Сирії Башара Асада, що його правління добігає кінця. Вашингтон і надалі підтримуватиме ідеали «арабської весни», наголосив президент США.

Сполучені Штати готові будь-якими засобами упередити розробку Іраном ядерної зброї. Розв’язання проблеми мирним шляхом можливе в разі зміни позиції Тегерана, сказав президент США Барак Обама у щорічному посланні «Про становище країни».
XS
SM
MD
LG