Доступність посилання

ТОП новини

Томенко вимагає від Кабміну надати Раді звіт про кошти, виділені на Євро-2012


Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вимагає від уряду прозвітувати перед Верховною Радою за використання бюджетних коштів, виділених на підготовку та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, який має відбутися влітку.

Як повідомили у прес-службі Томенка, з цією метою він спільно з народним депутатом Остапом Семераком зареєстрували у парламенті проект постанови «Про заслуховування інформації Кабінету міністрів України щодо здійснення закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти для потреб, пов‘язаних з підготовкою та проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу».

Томенко переконаний, що, зважаючи на чисельні публікації у засобах масової інформації щодо неефективного використання цих бюджетних коштів, зазначене питання потребує здійснення належного парламентського контролю.

Проектом постанови, зокрема, передбачається заслухати у Верховній Раді відповідний звіт уряду не пізніше 16 березня 2012 року.

Заступник Голови Верховної Ради також нагадав, що відповідний контроль з боку Верховної Ради України передбачений чинним законодавством.

На переконання Томенка, Кабмінові доречно було б поінформувати парламент про процедури тендерних закупівель для Євро-2012. Особливо, наголосив він, зважаючи на те, що, як з’ясувалося, в рамках підготовки до Євро-2012 в обхід конкурсних засад при здійсненні тендерних закупівель будуються об’єкти, які прямо не пов’язані з проведенням чемпіонату. Серед них, зокрема, й низка резонансних, як, наприклад, вертолітний майданчик у Черкасах біля Тарасової гори чи реконструкція «Мистецького арсеналу» у Києві.
XS
SM
MD
LG