Доступність посилання

ТОП новини

Справу про отруєння Віктора Ющенка суд виділив в окреме провадження


Печерський районний суд Києва виділив в окреме провадження від справи колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка обвинувачення, висунуті іншим фігурантам цієї справи, – колишнім співробітникам департаменту оперативної служби МВС України Олегу Павленову та Володимиру Тарасенку, які разом із Луценком проходять за епізодом про отруєння Віктора Ющенка, на той час кандидата на Президента України.

Таку постанову оголосив суддя Сергій Вовк, який головує в судовому процесі у справі Луценка, після майже години перебування в нарадчій кімнаті.

У рішенні суду наголошується, що оскільки на лікування Павленова потрібно, за даними медиків, 20 днів, то, на думку суду, це створює перешкоди для проведення судового засідання. Отже, суд дійшов висновку про можливість виділити в окреме провадження кримінальну справу проти Павленова та Тарасенка (стаття 364 Кримінального Кодексу України – зловживання владою або службовими повноваженнями).

Підсудні Павленов і Тарасенко не змогли прибути на засідання суду в четвер через хворобу.

Володимирові Тарасенку й Олегові Павленову в межах розслідування справи про отруєння Ющенка інкримінують, зокрема, незаконне продовження до 18 місяців оперативно-розшукової справи стосовно Валентина Давиденка, колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Це дозволяло вести стеження за Давиденком і прослуховувати його телефонні розмови.
XS
SM
MD
LG