Доступність посилання

ТОП новини

Євросуд з прав людини не називає дати винесення рішення у справі Тимошенко


В Європейському суді з прав людини не називають можливої дати рішення щодо скарги колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Страсбурзі президент Європейського суду Ніколас Братца.

«Я знаю, що справа перебуває на розгляді в суді, і передана інформація українському урядові», – сказав він. При цьому президент суду зазначив, що не може назвати точної дати винесення рішення, додавши, що справа Тимошенко розглядатиметься за прискореною процедурою.

Раніше захисник колишнього прем’єра, народний депутат Сергій Власенко заявив в інтерв’ю одному з українських тижневиків, що попередній термін винесення рішення у справі Юлії Тимошенко Європейським судом з прав людини – це травень 2012 року.

Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду з прав людини у серпні 2011 року. Тимошенко, зокрема, скаржиться на те, що її кримінальне переслідування та утримання під вартою є політично мотивованими, що питання про законність її утримання в СІЗО не було розглянуто і що їй не надають відповідної медичної допомоги.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році. 30 грудня Тимошенко було етаповано із Київського СІЗО до Качанівської жіночої колонії № 54 у Харкові.
XS
SM
MD
LG