Доступність посилання

ТОП новини

США розширили список терористів членами узбецьких ісламістських груп


Сполучені Штати оголосили про внесення до «чорного» списку терористів двох членів «Ісламського руху Узбекистану» (IMU) і одного члена союзу Ісламський Джихад Узбекистану (IJU), які тісно пов’язані з «Аль-Каїдою».

Як наголошується в повідомленні Державного департаменту США, брати Яссін і Монір Чоука, а також Мевлут Кар «брали участь у нападах, займалися вербуванням і пропагували ідеї IMU».

«Як члени IMU вони брали участь в операціях проти сил коаліції на афгано-пакистанському кордоні, – повідомила речник держдепартаменту США Вікторія Нуланд. – У жовтні 2011 року Монір Чоука заявив, що IMU бере на себе відповідальність за теракт в Афганістані, в результаті якого загинули п’ять американських військовослужбовців». «Мевлута Кара розшукує Інтерпол. Кар заочно засуджений в Лівані до 15 років в’язниці за спроби створити мережу «Аль-Каїди» в цій країні. Він брав участь у розробці планів здійснення терактів в 2007 році проти американських об’єктів у Німеччині», – повідомила Вікторія Нуланд журналістам у Вашингтоні.

Занесення до «чорного» списку автоматично передбачає, що у разі виявлення в США рахунків, які належать цим бойовикам, вони будуть заморожені. Крім того, американським громадянам забороняється підтримувати будь-які ділові зв’язки з особами, які потрапили до цього списку.
XS
SM
MD
LG