Доступність посилання

ТОП новини

МНС: рекордні морози в Україні можуть призвести до стихійного лиха


Безпритульним важко сховатися від морозу
Безпритульним важко сховатися від морозу
Рекордні за останні п’ять років морози до мінус 33 градусів Цельсія будуть панувати на більшій частині України в найближчі 10 днів, повідомив представник Міністерства з надзвичайних ситуацій.

За даними МНС, з 27 по 31 січня температура повітря буде коливатися від 23 до 29 градусів морозу, а з 1 по 5 лютого морози посиляться до мінус 33 градусів.

«30 градусів морозу для України – це вже та межа, за якою може бути стихійне лихо», – сказав журналістам начальник департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук.

За його словами, подібні морози востаннє спостерігалися в Україні в 2006 році.
На 8 годину ранку 27 січня, за даними українського Гідрометеоцентру, найнижча температура була зафіксована в Чернігові – мінус 17,9 градусів, найвища в Сімферополі – мінус 6,9 градусів.

Міністерство надзвичайних ситуацій України відкриває пункти обігріву в обласних центрах країни, містах Києві та Севастополі. У п’ятницю міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога доручив керівникам обласних управлінь МНС встановити додаткові пункти обігріву в кожному райцентрі, містах обласного підпорядкування та збільшити кількість таких пунктів в обласних центрах. У таких пунктах буде надаватися допомога малозахищеним верствам населення та всім охочим.
XS
SM
MD
LG