Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту: говорити про санкції ЄС до України передчасно


Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент Європарламенту Мартін Шульц
Новообраний президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що поки зарано говорити про які-небудь санкції Євросоюзу стосовно України. Про це він сказав в інтерв’ю Deutsche Welle.

«Я думаю, це заходить занадто далеко, і говорити про це передчасно. ЄС має спочатку спробувати знайти спільну мову з українським урядом, щоб економічні та політичні відносини залишилися в прийнятних для обох сторін рамках», – заявив Мартін Шульц.

За словами президента Європарламенту, «тимчасове зупинення процесу підписання угоди про асоціацію продемонструвало, що український уряд має показати зрушення в певному напрямі». «Я сподіваюся, що так воно і буде. Але поки зарано говорити про те, що заклики до санкцій можуть призвести до реальних кроків», – додав він.

Парламентська асамблея Ради Європи 26 січня у своїй резолюції, зокрема, рекомендувала Україні зняти з колишніх найвищих чиновників обвинувачення у перевищенні влади та зловживанні владою.

У поправках, внесених до резолюції, зокрема, вказується на готовність застосувати санкції до України у випадку, якщо не будуть дотримані рекомендації асамблеї, які стосуються кримінальних переслідувань колишніх високопосадовців.

Водночас Рада Європи як міжнародна організація в галузі правозахисту, демократії й верховенства права, органом якої є ПАРЄ, не має ніякого стосунку до Європейського Союзу.
XS
SM
MD
LG