Доступність посилання

ТОП новини

Пам’ятник Курбасові у Харкові відновлять до кінця лютого


Пам’ятник Лесю Курбасові у Харкові відновлять до 125-річчя із дня народження українського режисера. Про це заявив міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, роботи на могилі Курбаса на 13-му міському цвинтарі вже почалися. «Я дав доручення, ми вже зустрілися зі скульптором, якому майже 90 років, взяли у нього горельєф та зліпок, вже триває робота. Хоча поховання на міському цвинтарі, там земля з тієї могили на Соловках, де його розстріляли. Там поховані його дружина і мати, але ми відновимо цю могилу», – сказав харківський мер.

Минулого тижня невідомі викрали горельєф із пам’ятника Лесю Курбасові у Харкові, а також пошкодили напис.

Як повідомили Радіо Свобода в обласному управлінні внутрішніх справ, горельєф ймовірно викрали мисливці за кольоровими металами, адже він був зроблений із латуні. Наразі міліція шукає викрадачів, за фактом викрадення порушена кримінальна справа.

Рік тому на пам’ятникові Курбасу невідомі збили і викрали латунні літері. Міліція тоді порушила справу за статтею «вандалізм», але винних так і не знайшла. В обласному управлінні внутрішніх справ не виключають, що так станеться і цього разу, оскільки слідів біля пам’ятника не залишилося.

125 років із дня народження українського режисера, актора та теоретика театру Леся Курбаса виповнюється 25 лютого.
XS
SM
MD
LG