Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко ознайомилася тільки з половиною першого тому справи ЄЕСУ – Власенко


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко ознайомилася трохи більше, ніж із половиною першого тому матеріалів кримінальної справи, пов’язаної з корпорацією «Єдині енергетичні системи України». Про це журналістам повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

За його словами, загалом у справі налічується 62 томи. Власенко також припустив, що з матеріалами справи «мають намір щось зробити».

«Матеріали справи сформовано доволі цікаво. Ті матеріали, які нам дають на ознайомлення, прошиті, але не скріплені печаткою, – вони можуть їх завтра перепрошити. Вони не видали нам копії опису, хоча відповідні заяви я подав. Це свідчить про те, що вони мають намір із цією справою щось робити», – зазначає захисник.

Він наголосив, що така ситуація була, коли під час слухання в Шевченківському суді «з матеріалів справи раптом зникло рішення Верховного Суду від 11 листопада 2005 року, яким той визнав законним закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко та інших у зв’язку з відсутністю складу злочину».

20 січня слідчий відділ управління Служби безпеки України в Харківській області закінчив розслідування справи, порушеної проти Юлії Тимошенко, щодо фінансових порушень корпорації ЄЕСУ.

За інформацією прес-центру СБУ, Тимошенко обвинувачують в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйона гривень, розкраданні та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень податку на додану вартість, службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тисяч гривень податку на прибуток. Способом розкрадання бюджетних коштів, за даними СБУ, «було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній».
XS
SM
MD
LG