Доступність посилання

ТОП новини

Королевська висуває Тимошенко на Нобелівську премію миру


Норвезький Нобелівський комітет, який розглядає кандидатури на Нобелівську премію миру, отримав заявку на внесення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до списку номінантів на присудження премії миру, заявила сьогодні народний депутат (фракція «БЮТ-Батьківщина»), лідер Української соціал-демократичної партії Наталія Королевська.

За її словами, про отримання заявки їй сказав телефоном працівник секретаріату Нобелівського комітету, а в березні має надійти й лист із офіційним підтвердженням.

При цьому Королевська оголосила про початок громадської кампанії в Україні і на міжнародному рівні на підтримку кандидатури Тимошенко на Нобелівську премію миру.

Раніше сьогодні в Україні оголосили, що поета Бориса Олійника висунули на Нобелівську премію з літератури.

За статутом Фонду Нобеля, Нобелівські комітети, які розглядають кандидатури на присудження Нобелівських премій у різних галузях, не мають права офіційно чи приватно оприлюднювати інформацію про висунені кандидатури і про тих, хто їх висував, протягом 50 років.

За заповітом засновника преміального фонду Альфреда Нобеля, премія миру присуджується за «найбільшу чи найкращу роботу задля братерства між народами, скасування чи скорочення наявних армій і за проведення і підтримку конгресів за мир».
XS
SM
MD
LG