Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: іноземні медики обстежить Тимошенко найближчим часом


Найближчим часом міжнародна група експертів медицини проведе обстеження колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яку утримують у Качанівській колонії. Про це повідомив керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

«Відбулася нарада з керівництвом МЗС, Міністерства охорони здоров’я та Держпенітенціарної служби щодо створення міжнародної медичної групи з представників Канади, Німеччини та міжнародного комітету Червоного хреста. Від Німеччини буде двоє людей, від Канади і комітету Червоного хреста – по троє. Найближчим часом група здійснить медичне обстеження Тимошенко і, якщо буде в цьому необхідність, надасть лікування», – сказав Бойченко журналістам.

За словами речника Генпрокуратури, наразі тривають необхідні процедури акредитації в Україні медиків, які приїдуть для обстеження колишнього прем’єра. Юрій Бойченко зазначив, що прізвища медичних експертів поки що не відомі.

Він також не зміг однозначно сказати, чи входитимуть до цієї групи українські фахівці. «Поки що невідомо. Я не можу відповісти на це запитання», – сказав речник Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG