Доступність посилання

ТОП новини

ЕХ.UA: припинено делегування доменного імені, вилучення серверів не підтверджене


Файлообмінний інтернет-ресурс ЕХ.UA наразі не підтверджує заяв Міністерства внутрішніх справ про вилучення 200 його серверів правоохоронними органами і заявляє, що наразі лише зупинено делегування доменного імені (тобто адреса «перестає існувати») на підставі розпорядження «якогось слідчого Печерського району» Києва, повідомив сьогодні представник ЕХ.UA Юрій Пісковий, якого цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, нині юристи компанії «розбираються в ситуації».

Він не став уточнювати, в яких провайдерів розміщуються сервери компанії.

Крім того, Пісковий повідомив, що на фотографіях на сайті Міністерства внутрішніх справ не зображений офіс ресурсу, як то там стверджується. За його словами, в компанії «взагалі немає офісу на території України».

Коментуючи повідомлення МВС про порушення кримінальної справи за зверненням компаній Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, представник компанії запевнив, що в ресурсу підписані договори з правовласниками цих компаній. Він додав, що власником ЕХ.UA є західний інвестор, і в його планах – легалізація ресурсу.

Раніше сьогодні в МВС повідомили про припинення правоохоронцями діяльності файлообмінного ресурсу EX.UA через порушення ним прав інтелектуальної власності, через яке була порушена кримінальна справа на підставі «звернень, що надійшли на адресу МВС від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення – міжнародних корпорацій Adobe Systems Inc., Microsoft Corporation, Graphisoft Inc. тощо, програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт ЕХ.UA».

МВС також заявило, що під час «обшуків в офісі та дата-центрах файлообмінного ресурсу», адміністрацію якого очолював громадянин Латвії, оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом інформації понад 6000 терабайтів і що наразі «16 працівників офісу компанії допитуються, а вилучена техніка направлена на експертизу».

Закриття ресурсу EX.UA у міністерстві назвали «справою світового масштабу».

Невдовзі після оприлюднення цієї заяви на сайті МВС сайт перестав бути доступним для користувачів.
XS
SM
MD
LG