Доступність посилання

ТОП новини

У США комітет Сенату схвалює нові санкції проти Ірану


Комітет у банківських справах Сенату Конгресу США схвалив у четвер законопроект про нові санкції проти Ірану, спрямовані на підприємства Корпусу вартових Ісламської революції, а також на спільні підприємства з Іраном в енергетичній галузі і в секторі видобування урану.

Законопроект, який таким чином наблизився до розгляду повним складом Сенату, також передбачає покарання для компаній і осіб, які постачають Іранові зброю чи обладнання, що можуть бути використані проти громадян країни (наприклад, гумові кулі).

Щойно минулими тижнями Конгрес США схвалив чергові санкції проти Ірану, того разу проти центрального банку країни.

Санкції мають на меті змусити владу Ірану відмовитися від суперечливої ядерної програми, а також утруднити їй придушення інакодумства.

Світова спільнота непокоїться, що ядерна програма Ірану має приховану мету здобути ядерну зброю. Іран заперечує ці звинувачення, але доказів суто мирного характеру своєї ядерної програми не надає.

Корпус вартових Ісламської революції, відомий також як «Революційна гвардія», є елітним військовим формуванням і чільною опорою ісламського режиму Ірану. Водночас у його структурі є й виробничі та інші підприємства, пов’язані з ядерною програмою.
XS
SM
MD
LG