Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську збирають пожертви на роботу пунктів обігріву


У Дніпропетровську збирають кошти на утримання пунктів обігріву населення, відкритих на час морозів, повідомили сьогодні Радіо Свобода в управлінні праці та соціального захисту міської ради.

За інформацією з управління, щоб утримувати пункти, де безкоштовно надають прихисток та гарячу їжу безхатченкам та безпритульним, збирають пожертви, теплі речі та харчі від небайдужих городян.

У Дніпропетровську через рекордні морози, яких не було уже півстоліття, відкрили 25 стаціонарних наметів та 5 мобільних пунктів обігріву на вулицях, а також кімнати обігріву в територіальних центрах соціального обслуговування.

Стаціонарні пункти обігріву цілодобово забезпечують людей, які звернулися, гарячим чаєм та булками. У мобільних пунктах безхатченки можуть погрітися та поїсти безкоштовно, отримати юридичну та медичну допомогу. В окремих пунктах працюють фахівці соцслужб, консультуючи безпритульних щодо відновлення втрачених документів, влаштування на роботу тощо.

Пункти утримують коштом бюджету та громадських організацій. Від початку холодів вони дали притулок понад 1,5 тисячам людей.
XS
SM
MD
LG