Доступність посилання

ТОП новини

Енергетична безпека порівнянна з військово-політичною – Президент


Сьогодні енергетична безпека за своєю важливістю фактично порівнянна з безпекою військово-політичною, заявив Президент Віктор Янукович у своєму виступі на 48-й Мюнхенській конференції з питань безпеки в п’ятницю.

У зв’язку з цим, сказав Президент, він вважає, що основні принципи взаємодії держав у питаннях, пов’язаних із військово-політичним виміром безпеки, можуть бути поширені також на енергетичну сферу.

Зокрема, ключовий принцип – зобов’язання держав не зміцнювати свою безпеку за рахунок безпеки інших, зафіксоване у Стамбульській Хартії європейської безпеки 1999 року, – може бути застосований і при розв’язанні енергетичних проблем, вважає Янукович.

Як сказав Президент, Україна розуміє бажання «окремих держав» посилювати свої позиції на енергетичному ринку. Разом із тим він переконаний, що це не повинно здійснюватися за рахунок безпеки інших країн.

Тому, наголосив Янукович, Україна виступає за практичну реалізацію ініціативи щодо створення на багатосторонньому рівні механізмів раннього запобігання енергетичним кризам.
XS
SM
MD
LG