Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» скоротив відбір газу з української ГТС – прес-служба


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» максимально збільшила відбір природного газу із власних підземних газосховищ, при цьому скоротивши обсяги його відбору з газотранспортної системи України, куди його постачає російська компанія «Газпром».

Це дозволить забезпечити максимальний рівень експорту енергоресурсу до країн Європи, повідомляє управління зв’язків з громадськістю компанії «Нафтогаз України».

Компанія запевняє, що такий режим роботи сприятиме збільшенню обсягів постачання російського газу через територію України для європейських споживачів, а також дозволить забезпечити потреби українців у цьому енергоносії.

Раніше в суботу прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що Україна збільшила споживання газу, і, за його словами, «це виходить навіть за рамки того контракту, який вони хотіли скоротити». Путні також додав, що «треба Україні допомагати і в повному обсязі задовольняти їхні потреби».

У п’ятницю «Нафтогаз» заявив, що готовий сам допомогти «Газпромові» в повному забезпеченні споживачів Європи природним газом, і вкотре підтвердив, що не здійснює додаткових відборів газу з заявлених «Газпромом» транзитних обсягів, а зростання споживання в Україні компенсує за рахунок відбору газу з українських підземних газосховищ. «Нафтогаз» також повторив, що в повному обсязі виконує заявки «Газпрому» на транзит російського природного газу через територію України до країн Європи.
XS
SM
MD
LG