Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: моя справа приречена на виправдувальний вирок


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що Печерський районний суд Києва має винести виправдувальний вирок у його справі, і це лише питання часу. Про це він сказав під час допиту у суді.

За словами Луценка, його кримінальна справа стала результатом «перевірки чуток і легенд опонентів», роботи 24 слідчих з особливо важливих справ Генпрокуратури. «Уже сьогодні я можу сказати: це справа приречена на виправдувальний вирок. Питання лише в тому, скільки ще мені і моїй сім’ї цього чекати», – сказав колишній глава МВС.

У відповідь на запитання про працевлаштування колишнього водія Леоніда Приступлюка в МВС, Луценко зазначив: «Було не до Приступлюка. Я з ним взагалі не бачився з 4 лютого, коли переступив поріг, аж до його призначення, коли побачив його за кермом посадового автомобіля. Категорично стверджую: ніякої змови міністра з водієм для розкрадання бюджетних коштів не було. Моя участь в просуванні Приступлюка кар'єрними сходинками завершилася в перший день, коли я дав вказівку начальнику департаменту із роботи з персоналом Курку оформити в МВС і призначити до центрального апарату МВС як водія».

Водночас, коментуючи епізод із наданням Приступлюку житла, колишній міністр розповів: «Кілька разів Приступлюк запізнився, сказав, що не міг дістатися з околиці міста, де знімав квартиру. Я сказав своєму заступнику з тилу Фокіну: «Підбери службове житло»».

Юрія Луценка й Леоніда Приступлюка обвинувачують у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень і використанні підроблених документів.

Генпрокуратура також обвинувачує колишнього голову МВС у незаконному оформленні на роботу у відомство свого особистого водія Леоніда Приступлюка і в порушеннях, пов’язаних з наданням квартири і нарахуванням йому пенсії.
XS
SM
MD
LG