Доступність посилання

ТОП новини

Представника «Репортерів без кордонів» в Україні побили


Представника міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксану Романюк під час фільмування незаконного будівництва вдарили кулаком в обличчя. Про це вона повідомила членам руху «Стоп цензурі!».

За словами Романюк, інцидент стався вночі з 6 на 7 лютого, коли невідомі особи проводили будівельні роботи під будинком на проспекті Свободи, 24 у Києві. Забудовники встановлюють під будинками МАФи (малі архітектурні форми), вирізаючи дерева та намагаючись розташувати кіоски на дитячому і спортивному майданчиках.

Проти забудови вийшли протестувати кілька мешканців, зокрема Оксана Романюк. Їх оточили щільним колом. Романюк попросила забудовників показати документи, після чого сталася сутичка. «Я знімала їх на мобілку з метою потім розмістити цю інформацію в ЗМІ і в соціальних мережах. Я повідомила, що я журналіст, але посвідчення у мене з собою не було. Забудовники мені всіляко перешкоджали, затуляли камеру, мобілку виривали з рук, штовхали, нарешті ударили кулаком в обличчя», – цитує Романюк видання «Телекритика».

Зрештою, протестувальникам та місцевим мешканцям, що до них приєдналися, з допомогою міліції вдалося зупинити забудовників. Постраждала написала заяву в міліцію. «Вони склали протокол і відпустили нападника», – додала Оксана Романюк.

Вона також розповіла, що забудовник порадив мешканцям припиняти протести, оскільки має дозвіл від управління благоустрою Київської міської держадміністрації.
XS
SM
MD
LG