Доступність посилання

ТОП новини

Сирна російсько-українська війна – через газ і вибори (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Торговельна сирна російсько-українська війна має дві причини: переговори щодо ціни на газ і вибори президента Росії. Експерт «Газети по-українськи» вважає, що під удар обмежень можуть також потрапити інші українські товари, популярні на російському ринку: алкоголь, мінералка, консерви та м’ясопродукція. Для вітчизняних виробників це не перший сигнал для переорієнтації експортних потоків. Працювати суто на російський ринок ризиковано, бо політична логіка Кремля непередбачувана, переконаний експерт.

Про схеми підкупу народних депутатів, які з опозиційних фракцій переходили до провладних в «Газеті по-українськи» розповідає народний депутат Роман Забзалюк. Нещодавно парламентарій отримав 450 тисяч доларів, щоб він залишив фракцію «Батьківщина» і перейшов у депутатську групу «Реформи заради майбутнього». Спочатку депутату пропонують певну суму, скажімо, у півмільйона доларів, щоб психологічно зламати людину, – розповідає Забзалюк. Потім щомісячну зарплату 20-25 тисяч доларів. Плюс надбавки за активну брехню проти «Батьківщини» та опозиції. На завершення гарантують бонус, якщо добре працюватимеш на господаря,– ще 500 тисяч доларів.

У першому класі 30 відсотків дітей мають хронічні захворювання, у 5-му – поливина, у 9-му – 64 відсотки. Серед випускників шкіл лише 3 відсотки здорових підлітків. Загалом за останні 10 років захворюваність українських дітей зросла майже на третину. У країні триває тенденція закриття дитячих оздоровчих таборів, замість яких пропонується зводити санаторії для однієї особи. Більше цю проблему досліджує газета «Голос України».

На початку наступного тижня в Україні очікуються сильні снігопади, за якими настане потепління. А це, як зауважують «Ізвєстія» в Україні», загрожує повенями. Через швидке танення снігу може вийти з берегів Прип’ять і забруднити радіацією питну воду Дніпра. Негода негативно позначиться і на майбутньому врожаї. Через низьку температуру і масштабну повінь українці можуть залишитися без хліба, попереджає газета. Заголовок статті «Льодовиковий період».

Економічних підстав для подорожчання квартир зараз немає. Для цього потрібні зростання прибутків населення і поява доступних іпотечних кредитів, переконаний експерт газети «Факти». Нині в Україні налічується понад мільйон сто тисяч родин, котрі потребують житла. Про те, що робить держава, щоб зробити житло доступнішим йдеться у рубриці «Болюче питання».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG