Доступність посилання

ТОП новини

Під час Євро-2012 працюватиме Центр міжнародного поліцейського співробітництва


Під час Євро-2012 в Україні працюватиме Центр міжнародного поліцейського співробітництва. Про це повідомив перший заступник начальника департаменту охорони громадського порядку МВС України Сергій Погатов.

За його словами, основними завданнями штабу стане контроль за станом безпеки та правопорядку під час проведення чемпіонату, за рухом уболівальників, а також координація діяльності правоохоронних та інших органів з питань безпеки та правопорядку.

Погатов наголосив, що центр складатиметься з двох частин: української та іноземної. В українській частині працюватимуть фахівці структурних підрозділів МВС та центральних органів виконавчої влади. В іноземній перебуватимуть представники іноземних поліцейських делегацій, країн-учасниць чемпіонату, транзитних та країн-сусідів.

Погатов також зазначив, що до обов’язків представників іноземних поліцейських делегацій входитиме: контроль за перебуванням уболівальників команд своїх країн, координація міжнародних поліцейських заходів, а також допомога представникам органів внутрішніх справ України у спілкуванні та роботі з іноземними вболівальниками.

Представник МВС наголосив, що на території України іноземна поліція жодними владними повноваженнями не наділятиметься. Загалом іноземна делегація складатиметься з близько 100 поліцейських, з урахуванням представників Інтерполу, Європолу та НАТО.

«Під час чемпіонату підрозділи органів внутрішніх справ України будуть переведені на посилений варіант несення служби. У дні проведення матчу планується залучити майже 16 тисяч міліціонерів. Правоохоронці працюватимуть у три зміни», – зазначив Сергій Погатов.

Він також розповів, що наразі підрозділи ДАІ, Державної служби охорони, «Беркуту» та патрульні служби активно вивчають базовий рівень англійської мови.

Водночас, за словами Погатова, фінансування з боку держави на забезпечення роботи під час Євро-2012 МВС ще не отримало. «Я не володію цією інформацією, проте можу сказати, що небагато коштів було надано. Програма передбачає виділення понад 400 мільйонів гривень на придбання різноманітної техніки і спеціального обладнання. Тож ми сподіваємося, що кошти потраплять на рахунок МВС, а поки хизуватися нічим», – додав Погатов.
XS
SM
MD
LG