Доступність посилання

ТОП новини

Ще чотири члени грецького уряду подали у відставку


Демонстранти в Афнах застосовують пляшки з запалювальною сумішшю, поліція – сльозогінний газ
Демонстранти в Афнах застосовують пляшки з запалювальною сумішшю, поліція – сльозогінний газ
Ще щонайменше четверо членів коаліційного уряду Греції подали у відставку через нові заходи суворої економії, які напередодні були узгоджені політичними лідерами цієї країни для отримання нового пакету допомоги від ЄС.

Серед тих, хто залишив посади у п’ятницю, – заступник міністра закордонних справ від Соціалістичної партії Маріліза Ксенояннакопулу і троє членів ультраправої партії ЛАОС (міністр транспорту Макіс Ворідіс, заступник міністра розвитку Адоніс Георгіадіс і заступник міністра сільського господарства Астеріос Родуліс).

Напередодні з уряду пішов заступник міністра праці.

У п’ятницю в Греції почався 48-годинний загальний страйк проти нових заходів бюджетної економії. В Афінах поліція застосувала сльозогінний газ проти протестуючих після того, як вони почали кидатися камінням та пляшками з запалювальною сумішшю.

Через страйк у Греції не працює громадський транспорт, школи, суди, музеї та офіси державних установ. Лікарні працюють лише для надання невідкладної допомоги.

Профспілки виступають проти нових обмежень, серед яких – скорочення зарплатні працівників державного сектору на 22%, а також запровадження нових податків. Керівництво країни погодилося на це, щоб отримати черговий пакет допомоги на 130 мільярдів євро. Без цих коштів країна вже за місяць може оголосити про дефолт.

Водночас міністри фінансів країн єврозони раніше у п’ятницю вирішили зупинити на якийсь час надання Греції цього другого пакету. Як зазначив нинішній чільник єврозони, прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, Греція має виконати ще кілька умов.
XS
SM
MD
LG