Доступність посилання

ТОП новини

Кучма розповів іноземним журналістам про перспективи України


Леонід Кучма
Леонід Кучма
Леонід Кучма вважає, що СНД у тому вигляді, як зараз, не має майбутнього.

Колишній Президент України взяв участь у першому засіданні клубу головних редакторів СНД, Балтії та Грузії, де йшлося про СНД та перспективи цього об’єднання.

На думку Леоніда Кучми, «в СНД ухвалюють рішення, однак вони не виконуються. Що ж це за співдружність? Як сухе дерево: і користі нема, і не шкодить».

Учасник Клубу, керівник Балтійського форуму Олександр Васільєвс запитав Леоніда Кучму: «Україна на порозі вибору, який має зробити у найближчі 3-5 років. І куди вона піде?». На це запитання колишній Президент не дав конкретної відповіді.

«Ми не маємо бігти в Європу, давайте краще запроваджувати європейські стандарти в Україні. Що ж до митного союзу, то ми, учасники, ще не бачимо, що з цього матимемо».

Разом з тим Леонід Кучма запевнив, що Росія була, є і буде найважливішим партнером України.

Раніше сьогодні голова Представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вкотре повторив, що неможливо приєднатися до Митного союзу й одночасно мати зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

«Євросоюз послідовно і від самого початку заявляв, що поглиблена та виключна зона вільної торгівлі, яка передбачає значну інтеграцію України з ЄС, не є несумісною з угодою про зону вільної торгівлі з країнами СНД, але є несумісною з Митним союзом між Росією, Білоруссю та Казахстаном», – наголосив Тейшейра.
XS
SM
MD
LG