Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії вважає за доцільне припинити усиновлення дітей з Росії американцями


МЗС Росії вважає за доцільне припинити усиновлення громадянами США дітей з Російської Федерації, а також посилити вимоги до іноземних усиновлювачів.

Про це йдеться у поширеній сьогодні заяві Міністерства. У ній наголошується, що такий крок доцільний до набуття чинності укладеною в липні минулого року російсько-американської угодою про співпрацю в галузі міжнародного усиновлення.

Свою ініціативу МЗС пояснює «безперервної низкою злочинів в США проти прийомних російських дітей», які, як підкреслюється в заяві відомства, «ставлять серйозні питання про здатність американської влади забезпечити ефективний захист прав усиновлених дітей з Росії».

3 лютого суд штату Пенсільванія ухвалив «необґрунтовано м'який вирок прийомній матері Терезі Макналті, яка жорстоко знущалася з прийомної дівчинки з Росії Дарини», – мовиться також у заяві МЗС Росії

У Москві також вважають за необхідне розглянути питання про внесення змін до російського Сімейного кодексу з метою посилення вимог до іноземних усиновлювачів.

Громадяни США з початку 1990-х років усиновили вже близько 50 000 російських дітей. У кількох із цих десятків тисяч випадків усиновлені зазнали жорстокого поводження.
XS
SM
MD
LG