Доступність посилання

ТОП новини

Чільний військовий США має зустрічі в Єгипті через затримання активістів


Найвищий військовий посадовець Сполучених Штатів, голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Майкл Демпсі, зустрівся в суботу в Єгипті з членами військового керівництва країни, щоб обговорити долю 19 активістів зі США, яких звинувачують у справі про незаконне фінансування з-за кордону недержавних організацій.

Серед звинувачень, висунених у Єгипті американцям, також робота в незареєстрованих організаціях. Тим із них, які перебувають у Єгипті, заборонено залишати країну.

Загалом у справі звинувачені 43 людини, і єгиптяни, і іноземці. Їх звинувачують у створенні відділків міжнародних організацій у Єгипті без дозволу єгипетської влади і в отриманні коштів із-за кордону теж без належного дозволу.

Ця справа напружила відносини Єгипту зі США, які надають Каїрові щорічну допомогу в 1 мільярд 300 мільйонів доларів і мали тісні контакти з попереднім скиненим президентом Хосні Мубараком.

У Вашингтоні заявляють, що через звинувачення американських активістів ця допомога опиняється під загрозою. Єгипет відповідає, що ці погрози не зупинять розслідування.
XS
SM
MD
LG