Доступність посилання

ТОП новини

Говорухін радить Путіну не спиратися на «зрадницьку інтелігенцію»


Станіслав Говорухін (photo by A.Savin)
Станіслав Говорухін (photo by A.Savin)
Станіслав Говорухін, керівник штабу кандидата на президента Росії Володимира Путіна, назвав «по суті зрадницькою» ліберальну інтелігенцію і заявив, що претенденти на посаду глави держави не повинні на неї спиратися.

«Я б йому порадив взагалі не спиратися на ліберальну інтелігенцію. Взагалі. Оскільки вона по суті своїй зрадницька. Та частина інтелігенції, яку Ленін обізвав НЕ мозком нації, а г…ом нації. Порадив би на цих всіляких ліберальних письменників, лауреатів Букера, авторів цих книг, які читати неможливо», – сказав Говорухін у понеділок в інтерв’ю російському інтернет-виданню «Лента.ру».

На думку керівника штабу Володимира Путіна, в Росії є справжня інтелігенція, на яку і слід спиратися.

Відповідаючи на запитання, чи бачив він останню статтю Володимира Путіна, в якій повторюються тези послання президента Дмитра Медведєва з ліберальними змінами, Станіслав Говорухін сказав: «Ось це мене в ньому і насторожує».

Говорячи про мітинги опозиції на Болотній площі, він заявив, що учасники цих акцій приходили туди «за американські гроші», і додав, що знає це твердо.

«Я знаю дуже багато прізвищ, які фінансують всі ці процеси дестабілізації Росії», – заявив Говорухін, не уточнивши ці прізвища.

8 грудня прем’єр-міністр Росії Володимир Путін оголосив, що звернувся до відомого кінорежисера Станіслава Говорухіна з пропозицією очолити його передвиборний штаб. Говорухін прийняв пропозицію, наголосивши, що візьметься за цю справу з «усією душею».

Багато представників російської інтелігенції обурилися позицією Говорухіна.
XS
SM
MD
LG