Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок пожежі загинуло семеро дітей


Київ – Семеро дітей загинули в понеділок у Миколаївській області внаслідок пожежі. Трагедія сталася у приватному житловому будинку в селі Кінецьпіль Первомайського району. За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, діти віком від 2-х до 14 років загинули від отруєння чадним димом. Їхня мати шпиталізована у важкому стані. Більше про обставини Радіо Свобода розповіла речник обласного управління МНС у Миколаївській області Світлана Водолага.

– Наразі розглядається кілька версій трагедії, проте одна з найвірогідніших і вона все ж таки попередня – порушення правил експлуатації при використанні електрогосподарства. Фахівцями було знайдено електрообігрівальний прилад, що знаходився на другому поверсі. Провід до нього було подовжено, а з’єднання йшло на перший поверх, що могло спричинити пожежу. Крім того, пожежу могло спричинити перевантаження електросистеми. Це найвірогідніші причини виникнення пожежі. Остаточно встановлено, що пожежа почала розповсюджуватись із першого поверху. Уся родина ночувала на другому поверсі і пожежа поширилась саме туди, тому що цьому сприяла обшивка квартири – це був матеріал для утеплення, який при горінні виділяє надзвичайно токсичні речовини. І скоріш за все, родина спочатку задихнулася, а потім вони згоріли. Взагалі у родині було 8 дітей, чоловік та дружина. Зранку, приблизно пів п’ятої чоловік пішов на роботу, він розвозить хліб. Старша донька навчається в Одесі, тому її вдома не було. Жива мати дітей, яка при виникненні пожежі прокинулася від того, як вона каже сама, що їй здалося, що її хтось душить, і будучи, мабуть, в шоку вона вистрибнула з другого поверху та звернулася по допомогу сусідів, які викликали рятувальників і медиків. Зараз жінка перебуває в Миколаївській лікарні. У неї 70 відсотків опіків тіла. В пожежі загинуло семеро дітей, віком від двох до чотирнадцяти років.

– Що потрібно робити кожному з нас, щоб запобігти подібній трагедії?

– Причинами пожеж є, в основному, нехтування людьми правил пожежної безпеки – чи це через електроприлади, або ж через використання пічного опалення. Тобто саме через людський фактор. Що стосується причин, пов’язаних із електрикою, то через це виникає близько 60 відсотків пожеж. Що робити? – перш за все треба дотримуватися правил використання електроприладів і ніколи їх не залишати увімкненими. Окрім того, якщо використовувати електронагрівальні прилади, то слід використовувати саме сертифіковані, які потрібно купувати лише в магазині, що має відповідний сертифікат на продаж такого товару. Власне, це і є основні правила, і звичайно, якщо застаріла електропроводка то, якщо це можливо, потрібно її замінити, за допомогою спеціалістів-електриків. Необхідно ніколи не перевантажувати електромережу, якою б вона не видавалась надійною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG