Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: нова влада Лівії досі не висунула громадянам України офіційних обвинувачень


Нова влада Лівії досі не висунула жодних обвинувачень українцям, які від минулої осені перебувають під домашнім арештом на території цієї країни. Як повідомив на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, лівійська сторона не підтвердила і не спростувала фактів найманства та співпраці з режимом Муаммара Каддафі, в яких підозрюють громадян України.

Дикусаров також розповів, що МЗС та інші владні інституції України продовжують переговори з лівійською стороною, представниками революційних бригад, опрацьовують усі можливості звільнення українських громадян.

«Це питання (звільнення громадян України) не зрушило з місця виключно через внутрішню політичну ситуацію у Лівії. Наші громадяни стали заручниками внутрішньополітичної ситуації у Лівії. І те, що там досі немає сформованого уряду, відповідальних осіб, які би могли приймати відповідні рішення, перейти або до висунення обвинувачень, або до проведення всебічного розслідування щодо перебування наших співгромадян на лівійській території», – наголосив Дикусаров.

Представник МЗС також звернувся до українців із проханням утриматися від поїздок до Лівії як у службових, так і у приватних цілях.

На початку вересня минулого року збройні формування Перехідної національної ради Лівії затримали більш ніж 20 громадян України. В МЗС тоді повідомили, що затримані є цивільними особами: вони працювали за контрактом інженерами в одній з нафтовидобувних компаній.
XS
SM
MD
LG