Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі завершили обстеження Тимошенко


Лікарі з Німеччини завершили медичне обстеження стану здоров’я колишнього прем’єра Юлії Тимошенко та поїхали з України, залишивши висновок у запечатаному конверті до отримання висновків своїх канадських колег. Про це повідомив речник Генпрокуратури України Юрій Бойченко.

«Учора в Качанівській колонії німецькі та канадські лікарі у присутності українських фахівців понад п’ять годин проводили діагностичне обстеження Тимошенко. Лікарі з Німеччини завершили огляд, залишили письмовий висновок і відбули з України», – цитує Бойченка агенція «Інтерфакс-Україна». Інформацію про завершення обстеження німецькими лікарями підтвердили також у Державній пенітенціарній службі.

Щодо лікарів із Канади, то, за словами Бойченка, вони за сприяння Генпрокуратури продовжують комісійне обстеження Юлії Тимошенко. «Після завершення огляду та оголошення результатів (канадськими фахівцями – ред.) буде відкрито конверт із діагнозом, який поставили Тимошенко лікарі з Німеччини», – зазначив начальник прес-служби Генпрокуратури і додав, що це робиться для об’єктивності та підтвердження незалежності роботи міжнародної медичної групи.

Напередодні для обстеження Юлії Тимошенко у Харків прибули двоє лікарів із Німеччини та троє з Канади. До складу комісії також увійшли шість українських медиків. Однак колишній прем’єр погодилася на участь в обстеженні лише двох українських медиків: терапевта, заступника голови комісії Василя Нетяженка, а також лікаря Державної пенітенціарної служби.
XS
SM
MD
LG