Доступність посилання

ТОП новини

Луценко у суді: я не отримав держдачі і не грабував чужого


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що під час головування у міністерстві «не отримав держдачі, не створив свого бізнесу і не грабував чужого». Про це він сказав під час виступу у Печерському районному суді Києва, де завершується процес у його справі.

«Я жив у тій же квартирі, що й раніше. Мені дало це свободу дій: я звільнив все керівництво МВС у центрі й 90% начальників райвідділів. Я був вільний від зобов’язань: за призначення мені не платили», – заявив він.

Серед своїх досягнень на посаді міністра Луценко згадав створення системи громадського моніторингу в МВС: за його словами, правозахисники мали цілодобовий доступ до всіх підрозділів, крім секретних. Він також зазначив, що за його керівництва у міністерстві зменшився рівень корупції завдяки комп’ютеризації роботи відомства, і також було ліквідовано низку організованих злочинних груп.

Напередодні суд завершив стадію дебатів сторін.

Сторона державного обвинувачення у справі просить засудити Юрія Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно. Захист Луценка попросив суд ухвалити виправдувальний вирок.

Луценко і його колишній водій Леонід Приступлюк не визнають себе винними в інкримінованих їм злочинах.
XS
SM
MD
LG