Доступність посилання

ТОП новини

Анджеліна Джолі представила в Боснії свій фільм про боснійську війну


Багатотисячна аудиторія зустріла її та знімальну команду оваціями
Багатотисячна аудиторія зустріла її та знімальну команду оваціями
Морозним лютневим вечором близько 5 тисяч боснійців зібралися у спортивному комплексі в Сараєві, щоб подивитися фільм, який привезла голлівудська зірка Анджеліна Джолі. Свій фільм, який розповідає про боснійську війну, вона назвала «Земля крові і меду».

Коли Анджеліна Джолі зайшла до спортивного комплексу, де мали показати її фільм, багатотисячна аудиторія встала і зустріла її та знімальну команду оваціями. Голлівудська зірка не могла стримати сліз. Актриса сказала, що, працюючи над фільмом, вона відчувала величезну відповідальність саме перед боснійським глядачем.

«Я дуже важко працювала, щоб зробити добрий фільм. Але я також знаю, що його дуже важко буде дивитися людям тут, тому що це – їхня історія, і це дуже болючий період в цій історії. І, звичайно, коли ви представляєте когось художніми методами, ви відчуваєте, що це ніколи не буде ідеально, але ви намагаєтеся зробити все, що від вас залежить, і сподіваєтеся, що робите правильну річ. Мені було страшно», – зазначила Анджеліна Джолі.

За її словами, фільм про боснійську війну змінив її життя.

Розмовляючи з балканськими кореспондентами Радіо Свобода у готелі «Holiday Inn», який зазнав сильних бомбардувань під час війни 1992-1995 років, актриса сказала, що її, тоді підлітка, потрясло те, як спокійно світ спостерігав за тим, що творилося в колишній Югославії.

«Коли я виросла, я поїхала в різні частини світу, але мені завжди здавалося, що саме про це було сказано занадто мало. Це був такий важливий час у світовій історії, але світ повернувся спиною до цих людей. Це тривало дуже довго, і, на мій погляд, це було злочинно. Нам усім має бути соромно за це», – зауважило актриса.

«Фільми можуть лікувати»

Сюжет фільму «Земля крові і меду» розгортається навколо історії кохання сина сербського генерала Даніеля і боснійської художниці Алії. Дівчина потрапляє до табору, де жінок систематично ґвалтували і били. А Даніель якраз і командував у цьому таборі.

Анджеліна Джолі – нетипова голлівудська зірка. Вона присвячує багато часу співпраці з гуманітарними організаціями і є послом доброї волі Агентства біженців ООН.

Директор Балканської редакції Радіо Свобода Ґордана Кнежевич, яка побувала на прем’єрі фільму в Сараєві, говорить, що багато з жінок, які пережили цей кошмар, і потім прийшли подивитися на цей фільм, пережили полегшення, що хтось зрозумів чи відчув їхній біль.

«У мене було враження, що фільм допоміг загоїти їхні рани, якось закрити ту найболючішу сторінку в їхньому житті. Мені здається, що фільми можуть лікувати», – каже Ґордана Кнежевич.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG