Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування в Іраку звинувачує віце-президента в організації нападів


Вища рада юстиції Іраку заявила в четвер, що саме загони, які діяли на вказівку віце-президента країни, суніта Тарека аль-Гашемі, роками здійснювали напади на посадовців органів безпеки та інших іракських діячів, а також на прочан-шиїтів.

Речник Ради, який оголосив цей висновок, не навів при цьому ніяких конкретних доказів.

Вища рада юстиції призначила групу з дев’яти суддів для розгляду справи Тарека аль-Гашемі після того, як на нього в грудні видали ордер на арешт на підставі антитерористичного законодавства. Повідомляли також, що затримані 16 охоронців віце-президента, які, як стверджують, за його вказівками здійснювали теракти проти іракських діячів.

Тарек аль-Гашемі раніше визнав, що його охорона здійснювала напади на іракських діячів, але заперечує свою причетність до них. Натомість він звинувачує прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі, шиїта, в кампанії проти нього з метою узурпації влади його прибічниками.

Тарек аль-Гашемі, один із двох віце-президентів Іраку і найвищий урядовець-суніт за вірою, перебуває нині в курдському автономному районі на півночі Іраку, де переховується від центральної влади в Багдаді.
XS
SM
MD
LG