Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка: розгляд заяв Литвина та Забзалюка щодо підкупу депутатів – не в компетенції ГПУ


Подані до Генеральної прокуратури Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, народними депутатами Ігорем Рибаковим та Романом Забзалюком заяви щодо ймовірного підкупу депутатів не перебувають у компетенції Генпрокуратури. Про це журналістам у Дніпропетровську повідомив Генпрокурор Віктор Пшонка.

«У Генеральній прокуратурі України дійсно зареєстровані ці заяви. Ми практично підготували відповідь Роману Забзалюку, яка буде надіслана йому сьогодні», – сказав очільник Генпрокуратури.

За словами Пшонки, і Забзалюку, і Литвину, і Рибакову Генпрокуратура підготує відповіді в однаковій площині. «Це не процесуальна діяльність Генеральної прокуратури – це моральне питання. Всі питання, які є по поверненню боргів, хто кому давав гроші, питання наклепу – по цих питаннях досудового процесуального слідства Генеральна прокуратура не проводить», – заявив Віктор Пшонка.

За його словами, Роман Забзалюк, Володимир Литвин та Ігор Рибаков можуть звернутися до суду.

8 лютого Роман Забзалюк вийшов зі складу групи «Реформи заради майбутнього». Того ж дня на прес-конференції він продемонстрував аудіозапис, на якому чутно голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова. Під час розмови Забзалюку пропонуються гроші за його вихід із БЮТБ: як розповів депутат, «500 тисяч доларів відразу, потім щомісячна зарплата 20-25 тисяч, плюс надбавки за активну брехню проти опозиції».

9 лютого Голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні парламенту повідомив, що звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки та голови парламентського комітету з питань регламенту Володимира Макеєнка з проханням надати правову оцінку інформації про нібито підкуп депутатів у Верховній Раді і провести відповідне розслідування.
XS
SM
MD
LG