Доступність посилання

ТОП новини

Обстріли у Сирії тривають і після резолюції Генасамблеї – опозиція


Сирійська опозиція заявила, що урядові сили лише посилили сьогодні обстріли в провінції Хомс після ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН, яка підтримала заклик Ліги арабських держав до авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада передати владу.

За повідомленнями, нинішні обстріли в регіоні найпотужніші за останні два тижні.

Ці заяви опозиції не підтверджені з незалежних джерел через суворі обмеження на журналістську діяльність, які запровадила влада Сирії.

Учора Генеральна асамблея ООН голосами 137 держав-членів схвалила резолюцію на підтримку плану Ліги арабських держав, який, зокрема, закликає Асада відійти від влади і передати її своєму заступникові. Серед лише 12 держав, які проголосували проти, були Росія і Китай, які раніше в Раді безпеки ООН, де вони мають право вето, заблокували резолюцію зі схожим текстом.

Резолюції Генеральної асамблеї ООН не є обов’язковими до виконання, на відміну від резолюцій Ради безпеки ООН, але в Генасамблеї не існує можливості вето.

За оцінками, кількість жертв збройного придушення силовими структурами сирійської влади виступів опозиції, що розпочалися в Сирії в березні минулого року, перевищує 6 тисяч людей; сирійські правозахисники називають число в понад 7 тисяч 200 загиблих.
XS
SM
MD
LG