Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії урядові війська здійснили обстріл одного з районів Хомса


Чжай Цзюнь та Башар Асад під час зустрічі у Дамаску, 18 лютого
Чжай Цзюнь та Башар Асад під час зустрічі у Дамаску, 18 лютого
Урядові війська продовжують обстріл Хомса – одного з центрів протестів проти режиму президента Башара Асада, що тривають у країні з березня минулого року. За повідомленнями правозахисників, у суботу військові обстріляли один із районів міста Баба-Амр.

Напередодні правозахисники повідомили про обстріл силами безпеки людей, які зібралися у Дамаску на поховання трьох опозиціонерів, убитих раніше під час розгону антиурядової акції. Під час обстрілу загинула людина.

Китай, який разом із Росією блокує ухвалення резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії, напередодні висловив підтримку ініціативі Ліги арабських держав щодо негайного припинення насильства у Сирії. Про це йдеться у заяві китайського МЗС, оприлюдненій у суботу ввечері.

У п’ятницю у Дамаск прибув заступник міністра закордонних справ Китаю Чжай Цзюнь. Він, зокрема, зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом. У Дамаску китайський дипломат наголосив, що Пекін закликає всі сторони конфлікту у Сирії припинити кровопролиття.

За даними ООН станом іще на початок року, на той час від початку протестів у Сирії загинуло понад 5400 осіб. За пізнішими оцінками, кількість жертв збройного придушення силовими структурами сирійської влади виступів опозиції перевищило 6 тисяч людей; сирійські правозахисники називають і число в понад 7 тисяч 200 загиблих.
XS
SM
MD
LG