Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині завершується 62-й кінофестиваль «Берлінале»


У столиці Німеччини завершується 62-й Берлінський міжнародний кінофестиваль.

Цього року найвищу нагороду здобула італійська напівдокументальна кінострічка «Цезар має померти», здебільшого показана у чорно-білому кольорі. Режисери – брати Паоло та Вітторіо Тавіані, яким вже за 80 років – майже півроку фільмували, як реальні італійські в’язні, які відбувають термін за скоєння тяжких злочинів, у стінах римської в’язниці намагаються підготувати виставу за п’єсою Вільяма Шекспіра «Юлій Цезар».

«Золотого ведмедя» також отримав португальський режисер Жон Салавізе – у номінації «Найкращий короткометражний фільм» за історію під назвою «Рафа», в якій йдеться про 13-річного юнака.

Нагороду за найкращу жіночу роль журі присудило юній Рейчел Мванза з Конго, яка зіграла дитину-солдата у канадському фільмі «Відьма війни». Найкращим актором став Мікель Бо Фольсґард: він отримав нагороду за дебютну роль короля Данії Крістіана VII у фільмі «Королівська справа», що є спільним проектом Німеччини, Данії, Швеції та Чехії. Режисер цієї стрічки, данець Ніколай Арсель отримав також приз за найкращий сценарій.

Гран-прі отримала стрічка угорського режисера Бенедека Флігуафа «Тільки вітер», у якій йдеться про події 2008 та 2009 років, коли в Угорщині відбувалися масові вбивства циганських родин.

Цього року близько півмільйона відвідувачів Берлінського кінофестивалю упродовж 10 днів змогли переглянути близько 400 фільмів.
XS
SM
MD
LG