Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд призначив на 17 квітня публічні слухання у справі Луценка


Європейський суд із прав людини на 17 квітня призначив публічні слухання у справі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба партії «Народна самооборона».

Про дату слухань у справі «Луценко проти України» Європейський суд із прав людини проінформував представників екс-міністра Ігоря Фоміна та Валентину Теличенко.

У відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 року.

«Суд надзвичайно вимогливий до доказів, на підставі яких ухвалює рішення. Але зважаючи на те, що Парламентська асамблея Ради Європи нещодавно ухвалила резолюцію, якою визнала політичний характер переслідування опозиціонерів, я впевнений, що ми зможемо це довести і Європейському суду (з прав людини)», – наголосив Ігор Фомін.

Печерський районний суд Києва 16 лютого завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього міністра й пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Вирок у справі Луценка оголосять 27 лютого.
XS
SM
MD
LG