Доступність посилання

ТОП новини

Скасування шенгенських віз для українців 2013 року не відбудеться


Громадяни України наступного року не поїдуть до країн Євросоюзу без віз, реалізація підписаного Україною та ЄС Плану дій з візової лібералізації затримується.

Про це йшлося на круглому столі в Києві за участі українських урядовців і незалежних експертів. Прогрес України на шляху до безвізового режиму з ЄС є нерівномірним і диспропорційним; відзначають фахівці.

Найбільше проблем – у сферах боротьби з корупцією, запровадженням біометричних документів та захистом прав і свобод громадян. Про це повідомила координатор моніторингу – голова громадського консорціуму «Європа без віз» Ірина Сушко.

«По суті, на сьогодні перед нами стоять три ключові завдання, які треба вирішити (і громадськість чітко їх окреслила): біометричні документи, боротьба з корупцією, боротьба з дискримінацією. Питання не стільки у тому, щоб ухвалити відповідні документи, питання у тому, щоб ці документи були якісними, у відповідності із стандартами та критеріями, які висуває ЄС до цих документів», – наголосив провідний експерт департаменту співпраці з ЄС Міністерства закордонних справ України Єгор Божок.

Підписаний 2010 року Україною та ЄС План дій з лібералізації візового режиму передбачає розробку та впровадження українською стороною законів з безпеки та захисту персональних даних, управління міграційними потоками, боротьбою з корупцією та дискримінацією. За даними європейських та українських експертів, найбільше Київ просунувся у міграційній сфері.
XS
SM
MD
LG