Доступність посилання

ТОП новини

«Історію України» не скасують – міністерство


Міністерство освіти інформує, що предмету «Історія України» «нічого не загрожує і ніколи не загрожувало». Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Загалом у Міносвіти повідомлення про інтеграцію кількох курсів історії називають «провокацію некваліфікованих політиків». У відомстві також вимагають спростування цієї інформації.

За повідомленням МОН, робоча група вже декілька місяців працює над навчальними програмами предметів «Історія України» та «Всесвітня історія» і жодних скорочень навчальних годин, відведених на вивчення як історії України, так і Всесвітньої історії, «не відбудеться і навіть не планувалося».

18 лютого видання «Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на проект нового навчального плану Міносвіти повідомило, що у відомстві мають намір інтегрувати курси історії України та всесвітньої історії, а також скоротити кількість навчальних годин із української мови та літератури.

Напередодні міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заперечив можливість виключення зі шкільної програми предмету «Історія України» і запровадження об’єднаного курсу світової і української історії. Водночас він не виключив скорочення в середніх класах кількості годин на вивчення української мови й історії. «Скорочення можливі, серед іншого вони можуть торкнутися української мови та історії. Робиться це з двох причин. По-перше, щоб один урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчення інформатики. Друга причина – це плани введення уроків другої іноземної мови. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде», – пояснив міністр.
XS
SM
MD
LG