Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії відбуваються нові рейди військ проти цивільних


Сирійські правозахисники, базовані в Лондоні, заявили в вівторок, що в Сирії ще не менш як 33 людини загинули цього дня в перебігу операцій силових структур уряду в селах у провінції Ідліб на півночі країни.

Раніше в вівторок, за словами сирійських активістів, не менш як 16 людей загинули і десятки були поранені внаслідок нового обстрілу урядовими силами районів міста Хомса в центрі країни, які утримують супротивники влади авторитарного президента Башара аль-Асада, вже 18 днів перебуваючи в фактичній облозі.

Крім того, заступник Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Валері Амос закликала в вівторок владу Сирії дозволити безперешкодний доступ до країни гуманітарним організаціям.

А Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав цього ж дня оголошувати в Сирії перемир’я хоча б на дві години щодня в фактичних бойових діях, які влада веде проти опозиції, щоб служби порятунку мали змогу дістатися до цивільного населення.

За оцінками, кількість жертв збройного придушення силовими структурами сирійської влади виступів опозиції, що розпочалися в Сирії в березні минулого року, перевищує 6 тисяч людей; сирійські правозахисники називають і число в понад 7 тисяч 200 загиблих.
XS
SM
MD
LG