Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Європарламенту хочуть зустрітися з Юлією Тимошенко


Депутати Європарламенту – члени Комітету з міжпарламентської співпраці «ЄС – Україна» звернулись до Генеральної прокуратури з проханням надати їм дозвіл на зустріч з колишнім Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Про це Радіо Свобода повідомив голова делегації Європарламенту у цьому комітеті Павел Коваль.

Він також зазначив, що готовий зустрітися з Юлією Тимошенко будь-коли, щойно отримає на це дозвіл відповідних органів. «Якби зараз випала така можливість, я б змінив свої плани і поїхав до харківської колонії, щоб зустрітися з Тимошенко. Я думаю, така зустріч була б корисна і їй самій як політикові, якого вилучено з політичного процесу. Також це була б підтримка їй як людині, котра опинилась у такому скрутному становищі», – сказав Коваль.

Зустрічі з Юлією Тимошенко постійно вимагають представники закордонних політичних та дипломатичних установ, міжнародних правозахисних організацій.

Павел Коваль, який очолює в Європарламенті комітет співпраці з Україною, – один із авторів відозв і звернень європейських парламентарів на адресу чинної влади у Києві з вимогою припинити тиск на політичних опонентів і забезпечити демократичні свободи у державі. Під час нинішнього візиту до Києва Коваль та його колеги з Комітету співпраці «ЄС – Україна» зустрілися з керівництвом Верховної Ради України та представниками правлячої та опозиційних партій.
XS
SM
MD
LG