Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: Порошенко призначений міністром економіки, Колобов міністром фінансів


Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підтверджує, що міністром фінансів України призначено Юрія Колобова, а міністром економічного розвитку і торгівлі – Петра Порошенка.

На брифінгу в четвер у Києві Єфремов наголосив, що це офіційна інформація.

Водночас на сайті Президента України документів про нові призначення немає.

14 лютого Президент Віктор Янукович звільнив з посади першого віце-прем’єра – міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва і призначив його на посаду голову Ради національної безпеки і оборони (в 2005 році за Президента Віктора Ющенка її обіймав і Порошенко).

22 лютого глава держави призначив першим віце-прем’єром Валерія Хорошковського, який з 18 січня цього року був міністром фінансів, а до цього майже два роки очолював Службу безпеки України. Хорошковський з листопада 2002 року до січня 2004 року був міністром економіки в уряді Януковича.

Порошенко з 2007 року керує Радою Національного банку України, з жовтня 2009 до березень 2011 року очолював Міністерство закордонних справ.

Колобов у квітні 2010 року був призначений на посаду заступника голови правління Нацбанку, в листопаді того ж року став першим заступником голови правління НБУ. До цього він працював в «Укрексімбанку», був головою правління БТА Банку, директором казначейства Ощадбанку, радником з банківських питань ТОВ «Фінансова компанія Кібріт».
XS
SM
MD
LG