Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ спростовує заяву канадського лікаря про заборону брати в Тимошенко аналіз


Міністерство охорони здоров’я України спростовує заяву канадського лікаря щодо обстеження колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі МОЗ, українські лікарі, які входили до складу спільної комісії, створеної для медичного огляду Тимошенко, заявляють, що коментарі канадського лікаря – члена даної спільної комісії, надані ЗМІ, не відповідають дійсності.

У МОЗ стверджують, що комісія запропонувала Тимошенко медичне обстеження та проведення лабораторних досліджень.

Медичне обстеження було проведене іноземними спеціалістами після отримання відповідної поінформованої згоди пацієнта, на проведення лабораторних досліджень Тимошенко відповідної поінформованої згоди, як того вимагає законодавство України, не надала, про що свідчить відповідний акт, наголошують у МОЗ. Під час колегіального обговорення та у попередніх висновках канадських лікарів претензій до роботи спільної комісії не було, зауважили у відомстві.

Претензії до української влади є безпідставними, позаяк з боку уряду України та інших державних органів було забезпечено усі умови для проведення успішної роботи спільної медичної комісії, вважають у МОЗ.

Раніше канадський лікар Пітер (Петро) Куйтан заявив, що влада України відмовила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу Тимошенко, а сама ув’язнена від аналізів не відмовлялася.

Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко засуджена за звинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році до семи років позбавлення волі за статтею 365 Кримінального кодексу.
XS
SM
MD
LG