Доступність посилання

ТОП новини

У Львові до дворіччя президентства Януковича закликають до «повалення режиму»


У Львові близько 3 чи 4 тисяч людей провели в суботу мітинг опозиційних сил із нагоди другої річниці перебування Віктора Януковича на посаді Президента. Його організували опозиційні партії зі складу Комітету опору диктатурі.

Серед гасел учасників були згадки, зокрема, про «другі роковини знищення України» чи про «два роки правління Януковича, два роки поразок і сорому».

На мітингу пролунав заклик до дострокових президентських виборів, із яким виступив заступник Голови Верховної Ради, представник керівництва партії «Батьківщина» Микола Томенко.

У резолюції мітингу заявлено, що «за два роки перебування Януковича при владі в Україні встановлено антиукраїнський режим», і закликано українців «пам’ятати про мету – повалення режиму». У резолюції також мовиться про необхідність уже зараз готуватися до того, щоб «захистити свій вибір» у жовтні цього року, коли мають відбутися парламентські вибори.

Після мітингу близько ста членів молодіжних організацій партій-ініціаторів мітингу провели флеш-моб «Похорон втрачених можливостей», склавши в паперову труну папірці з написами про такі, на їхню думку, втрачені за влади Януковича надії, як «соціальний захист», «свобода слова», «демократія», «робота», «доступне житло», «віра в майбутнє», «впевненість у завтрашньому дні», «стабільність», «українська пісня», «Чорноморський флот» тощо; цю труну пронесли містом і залишили біля Львівської облдержадміністрації.
XS
SM
MD
LG