Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану знову закликав до спокою в країні


Президент Афганістану Хамід Карзай в неділю звернувся до жителів країни із закликами зберігати спокій, щоб не дати екстремістам можливості скористатися напруженою ситуацією.

Шостий день в Афганістані тривають протести проти спалення Корану на базі міжнародних сил в Баграмі. Незважаючи на вибачення президента США Барака Обами і командування міжнародних сил, протести тривають.

Раніше в суботу Міжнародні сили сприяння безпеці повідомили, що в столиці країни Кабулі загинули двоє військових цих сил, яких застрелив озброєний нападник. Відповідальність за напад узяв на себе афганський ісламістський рух «Талібан», який заявив, що це помста за спалення примірників Корану на початку тижня на одній із баз міжнародних сил.

Таліби закликають афганців нападати на іноземних військових, щоб «провчити» їх за спалення Корану. В понеділок американські військові спалили примірники Корану. За повідомленнями, таким чином ліквідували книги, що їх використовували ув’язнені афганці, щоб обмінюватися інформацією через записи в них.

Повідомлення про цей випадок спричинило масові протести, загинуло вже понад 30 людей.
XS
SM
MD
LG