Доступність посилання

ТОП новини

Оточення Януковича посунуло «донецьку гвардію»


Партія регіонів визначається із новим керівником виборчого штабу
Партія регіонів визначається із новим керівником виборчого штабу
Київ – Партія регіонів визначається із новим керівником виборчого штабу. Самі регіонали визнають, що відповідне рішення приймається наразі вузьким колом осіб. Експерти вважають, що зміна керівника виборчого штабу свідчить про перемогу президентського оточення над старою донецькою гвардією.

Про те, що колишній перший віце-прем’єр, а нині секретар РНБО Андрій Клюєв не очолюватиме виборчий штаб партії регіонів, заявив президент Віктор Янукович. За словами заступника голови фракції партії регіонів Володимира Зубанова, з новим керівником виборчого штабу мають визначитися вже найближчим часом – до середини березня.

Володимир Зубанов також розповів, що кандидатуру нового керівника партійного виборчого штабу обговорюють у вузькому колі.

«Не маю інформації, це не мій рівень – вирішувати це питання. Можу лише сказати, що є достатня кількість людей, які можуть очолити цей процес», – зауважує Володимир Зубанов.

Претендентів багато, але не досвіду

Дещо раніше, коментуючи перехід Андрія Клюєва із уряду в РНБО, експерти зазначали: чи така рокіровка є засланням, можна буде судити лише після того, як стане відомо, чи залишається він керівником виборчого штабу. Тепер експерти вважають, що зміна керівника виборчого штабу свідчить про перемогу президентського оточення над старою «донецькою гвардією».

Заступник голови фракції партії регіонів Валерій Коновалюк каже, що в Партії регіонів є чимало людей, які зможуть замінити Андрія Клюєва на посаді керівника штабу. Натомість політтехнолог Віталій Бала зазначає, що саме Андрій Клюєв формально чи фактично керував усіма виборчими кампаніями, починаючи від 2004 року. На його думку, в лавах Партії регіонів важко буде знайти ще одну людину із таким організаторським досвідом.

«Достатньо дивно: навіщо Президентові було робити такий хід? Бо таким чином він послаблює свою команду, яка займається виборами. Інші, які йдуть на заміну донецькій команді, – їхні представники не вигравали вибори», – наголошує Віталій Бала.

З огляду на усунення Андрія Клюєва, експерти також припускають: влада сумнівається в тому, що Партія регіонів може отримати на виборах хороший результат, а тому робить ставку насамперед на кандидатів-мажоритарників. В усякому разі, тепер виборчою кампанією керуватимуть не з Кабміну, а з Адміністрації Президента.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG