Доступність посилання

ТОП новини

Вестервелле: Білорусь – остання диктатура Європи


Ґвідо Вестервелле
Ґвідо Вестервелле
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле гостро відреагував на погрози Білорусі заборонити в’їзд на свою територію особам з країн ЄС, які сприяли введенню санкцій проти неї.

Виступаючи у вівторок у Брюсселі, Вестервелле назвав Білорусь «останньою диктатурою», а президента Лукашенка – останнім диктатором, «якого ми маємо в Європі, і ми не дамо себе залякати такими акціями проти окремих европейських інституцій чи окремих держав».

Ґідо Вестервелле наголосив: «Європейський Союз і Польща можуть у повному обсязі розраховувати на німецьку солідарність, ми не дамо себе роз’єднати, тут диктатор поріже собі пальці, якщо він думає, що може нас посварити. Ми будемо спільно реагувати. Я виходжу з того, що ми відкличемо всіх своїх послів із Білорусі до наших столиць для звіту, і це ми, зокрема, Федеративна Республіка Німеччина, зробимо у будь-якому випадку».

Раніше у вівторок прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Савіних повідомив, що «постійний представник Білорусі при Євросоюзі і посол Білорусі в Польщі відкликані до Мінська для консультацій», і заявив, що Мінськ також пропонує послам ЄС і Польщі залишити Білорусь, щоб «донести до свого керівництва позицію білоруської сторони про неприпустимість тиску і санкцій».

Савіних також заявив, що «у відповідному порядку білоруська сторона закриє в’їзд до Білорусі тим особам із країн Євросоюзу, які сприяли введенню обмежувальних заходів», говорячи про розширення списку білоруських посадовців, на які розповсюджуються санкції ЄС.

«У разі, якщо тиск на Республіку Білорусь триватиме, буде вжито й інших заходів для захисту наших інтересів», – додав він.
XS
SM
MD
LG